Friday , 23 May 2014
Home » Æresgjester » Kristine Tofte
Kristine Tofte

Kristine Tofte

  • Om Kristine
  • Bibliografi
Norcons norske æresgjest er Kristine Tofte, fantasyforfatter og psykolog bosatt på Stord. Hun debuterte med romanen «Song for Eirabu – Slaget på Vigrid» i 2009. Boken var første del av en serie på to bøker. Oppfølgeren «Vargtid» kom ut i 2012. «Song for Eirabu»-serien er satt i et univers preget av norrøne myter og handler om tiden frem mot ragnarok. Menneskets vilje og egne valg blir satt opp mot gamle spådommer og gudenes krefter. Kampen foregår i verden men også i sinnet til de kvinnelige hovedpersonene, som blir skildret levende og gripende. Bøkene vakte stor oppsikt: Allerede er det mange som kaller Tofte for dronningen av norsk fantasy, og forfatteren Jon Ewo har sagt at med «Song for Eirabu» ble norsk fantasy endelig voksen. Vi gleder oss til å treffe Kristine Tofte på Norcon.

Før Norcon27 starter, kan du bli bedre kjent med Kristine via bloggen hun har - Vårljos, eller via twitter - kristinetofte

About Rolf Andersen

Fan siden yngre steinalder. Har egenhendig produsert programbok for alt for mange kongresser, og har nå overlatt stafettpinnen til andre.

One comment